maanantai 7. marraskuuta 2011

Marie-Jose Dings'in mielikirjat

Marraskuussa valoa pimeään aikaan tuovat kuvataiteen suunnittelijaopettajan Marie-Jose Dings'in mielikirjat.

Dorrestein, Renate
Pojallani on seksielämä ja minä luen äidille Punahilkkaa /
Mijn zoon heeft een sexleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor


Kirjan päähenkilö on 50v nainen. Itsekin 50 täytettyäni tämä tarina herätti ajatuksia uudesta elämävaiheestani ja mitä se tuo tullessaan. Päähenkilön kokemukset joskus hirvitti ja itketti, mutta enimmäkseen nauratti. Oma elämäni onkin onneksi, ainakin toistaiseksi, paljon rauhallisempi.

Max Beckman ja Jean Dubuffy

Tämä saksalainen maalari oli varsinkin opiskeluaikana minulle esikuvana ja edelleen tykkään hänen veistoksellisista hahmoistaan ja vahvoista viivoistaan.
Dubuffy taas on niin monipuolinen sekä veistäjänä että maalarina.

Moggach: Tulppaanikuume
Chevalier: tyttö ja helmikorvakoru
Vreeland: Sininen neito


Nämä kolme kirjaa ovat ensimmäiset suomenkieliset kirjat jotka minä luin. Mikä sattuma että tapahtumat sijoittuvat kaikki Hollantiin….

Vincent Van Gogh

Kotimaani taiteilija, eiköhän se kerro tarpeeksi? Maalaus muistuttaa lapsuudenympäristöäni.

Grunberg, Arnon: Tirtza

Jännitystarina on kirjoitettu niin uskomattoman erikoisella tavalla että vielä jälkeenpäin tarinaa ajatellessani, tulee kylmät väreet. Toivottavasti tämä kirja joskus käännetään suomeksi.

Keri Hulme: Kerewin
Arthur Japin: De overgave
Benoite Groult: Zout op mijn huid


Tarinat jotka kertovat toisista kulttuureista, ihmishistoriasta ja ihmissuhteista. Asioita jotka ovat aina kiinnostaneet minua.

Farley Mowat: Never cry wolf

Kirja kertoo susilaumasta ja niiden elämästä omassa yhteisössään ja hierarkiassaan. Koska kirjailija on antanut jokaiselle sudelle nimen, unohdat jossain vaiheessa että kyse on villistä eläimistä ja tunnet kuin lukisit ihmisistä. Tarinassa syntyy ihmisenkaltaisia tapahtumia jotka itkettää ja naurattaa. Todella ihana kuvaus susien elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti